ЗДО "Веселка" с. Соколова, Соколова
Вінницька область, Хмільницький район

1 червня - День захисту дітей та Всесвітній день батьків

Сьогодні в Україні та світі традиційно відзначається

День захисту дітей та Всесвітній день батьків.

День захисту дітей був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше відзначався у 1950 році в 51 країні світу. Захист дітей та їх права завжди викликали пильну увагу міжнародного співтовариства. Особливо це стосується ХХ століття, адже ставлення до дітей у різні часи не завжди було однаковим і до необхідності їхнього захисту, їхніх прав (самого поняття «права дитини» навіть не існувало) суспільству потрібно було пройти певний період розвитку, еволюціонувати.

І сьогодні ,1 червня, світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей  - одне із найбільших дитячих свят у світі.

У цьому році це буде 70-е свято дитинства, захисту життя, здоров'я і прав дітей.У цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей.

 За доброю традицією  в нашому садочку щорічно організовувались міні концерти, конкурси,  різні пізнавальні заходи. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих – філософія життя українців.

Ювілейний 2020 – особливий, позначений міткою коронавірусу.  Ми, дорослі, любимо дітей, піклуємось про збереження їхнього життя та здоров’я, а тому цьогоріч, щоб уберегти наших дітей , будемо відзначати його  дистанційно.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *